Burenoverlast

Heeft u last van uw buren? Dat kan. Heeft u het uw buren verteld? Uw buren weten misschien niet eens dat u last van ze heeft. Want wat de één als overlast ervaart, vindt de ander juist gezellig. Alleen als u het zegt, merken uw buren dat u er anders over denkt. U heeft misschien een andere levensstijl dan uw buren. Weet u zeker dat uw buren geen last van u hebben?

Praten helpt
U bereikt het meeste wanneer u op een vriendelijke en duidelijke manier zegt wat u wilt. Denk niet te snel: “Met hen valt niet te praten”. Probeer het nog een keer, ook als het eerder niet goed is gegaan. Uw buren maken niet expres lawaai. De meeste problemen zijn na één goed gesprek al opgelost. Gebruik hiervoor de tips die Woningbouwvereniging Maarn hiervoor heeft opgesteld.

Zelf oplossen 
Aan veel overlast kunt u zelf wat doen. Als u overlast ervaart vraagt Woningbouwvereniging Maarn van u om eerst zelf te proberen het conflict op te lossen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de tips die wij daarvoor hebben opgesteld.

Overlastmelding 
Lukt het niet om het zelf op te lossen, dan kunt u een overlastmelding maken bij ons. Soms bemiddelt Woningbouwvereniging Maarn dan tussen u en uw buren. U kunt een melding maken van de overlast via een daartoe bestemd formulier die u kunt terugvinden op deze pagina

Handige pagina’s

Meldpunt zorg en overlast
Rijksoverheid geluidsoverlast
Politie
Brochure Burenoverlast