Hennepbeleid

Het is huurders verboden om een hennepkwekerij, of bij de wet verboden middelen te houden in het gehuurde. Dit is zo vastgelegd in de Opiumwet.

Zero tolerance  
Een enkele overtreding van dit verbod geeft Woningstichting Maarn direct het recht om de ontbinding van de huurovereenkomst te vorderen. In de Algemene Voorwaarden, artikel 8.4 leest u hier meer over. Woningstichting Maarn herstelt de (eventuele) schade en stuurt de rekening naar de huurder. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s.

Iets verdachts gezien, gehoord en geroken: Voor uw eigen veiligheid en om criminele organisaties die zich met hennepteelt bezig houden aan te kunnen pakken, vragen we u altijd de politie te bellen wanneer u iets verdachts opmerkt. Bel de politie: 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Hennepconvenant
Illegale hennepteelt is zowel voor de gemeente als de politie en de woningcorporaties een groot probleem. Het zorgt voor overlast in de omgeving, onveilige situaties en aantasting van het leefklimaat. Met de afspraken voor een hardere aanpak hopen we samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug, de politie en de collega woningcorporaties dit probleem te kunnen intomen.

De afspraken zijn vastgelegd in het Hennepconvenant.

Het convenant zorgt dat overtreders harder aangepakt kunnen worden. In het ergste geval kan het leiden tot huisuitzetting of gevangenisstraf.