Bij welke instanties kunt u terecht?

In de Gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er diverse partijen die u kunnen helpen bij het op orde brengen van uw financiële zaken, zoals onder andere:

Samen op de Heuvelrug
De gemeente heeft vijf Servicepunten opgezet voor de uitvoering van zorg en welzijn, werk en inkomen en zorg voor jeugd voor haar inwoners.

De consulenten van de Servicepunten gaan vanuit bestaande organisaties als Welnùh, het Wmo-loket, Vitras, Mee en Bureau Jeugdzorg met elkaar samenwerken in de Servicepunten. Op hun beurt werken de consulenten weer nauw samen met huisartsen en scholen. Als het nodig is, kan er een gespecialiseerde zorgaanbieder in de regio ingeschakeld worden.

Kijk op www.samenopdeheuvelrug.nl voor meer informatie.

Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug te Zeist
Het bezoekadres is Het Rond 6 te Zeist. Het bureau heeft dagelijks telefonisch spreekuur van 09.00 tot 11.00 uur via telefoonnummer 030 – 69 29 505. U kunt ook terecht op de website: www.rsdkrh.nl

Hulp bij uw administratie
Er zijn vrijwilligers die u zonder kosten helpen met het op orde brengen van uw administratie. Zij leren u budgetteren en bieden ondersteuning in een traject van aanvraag schuldhulp en/of schuldsanering.

U kunt contact opnemen met:
SchuldHulpMaatje  via de website–>

Humanitas Thuisadministratie
Humanitas Heuvelrug, Godfried van Seijstlaan 43b, 3703 BR  Zeist.
Telefoonnummer 06 – 3512 2389 of stuur een e-mail naar heuvelrug@humanitas.nl.
Kijk ook op www.humanitas.nl voor meer informatie.

Nibud
Zorg voor een balans in uw inkomsten en uitgaven. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) informeert en adviseert u graag over hoe u het beste uw financiën kunt regelen. Ook geeft het Nibud tips over hoe u kunt besparen op uw uitgaven. Om een goed overzicht van alle in- en uitgaven te maken kunt u een begrotingsformulier downloaden. www.nibud.nl