Huurachterstand

Moeite met huur betalen? 
Onverwachte rekeningen, plotselinge ziekte, werkloosheid of problemen met huurtoeslag. Het kan dat u plotseling minder te besteden heeft. Soms lukt het niet meer om de huur op tijd te betalen. Geef het op tijd aan. Samen kunnen we wellicht een oplossing vinden. De kosten voor een huurachterstand kunnen namelijk flink oplopen.

Te laat met betalen
Als u uw huur niet op tijd betaalt, sturen we een herinnering.  Betaalt u niet binnen herinneringstermijn dan ontvangt u een aanmaning. Blijft de betaling uit en neemt u geen contact met ons op. Dan schakelen we de deurwaarder in. Dat is een vervelende stap, die we liever voorkomen, want een deurwaarder kost u extra geld. In het uiterste geval raakt u uw woning kwijt.

Weet waar u recht op hebt 
Misschien hebt u recht op huurtoeslag, bijzondere bijstand of kwijtschelding van gemeentebelastingen. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn. Soms verwijzen wij u door naar een organisatie die u helpt met uw financiën.

Sociale kaart 
Op de Sociale kaart kunt u meer informatie vinden over hulp in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Klik hier voor de Sociale kaart van gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Handige pagina’s
www.rsdkrh.nl 
www.schuldhulpmaatje.nl
www.nibud.nl 
Sociale kaart Utrechtse Heuvelrug